De voorbereidingen voor dè dag… vrijdag 5 oktober 2001  

Het gemeentehuis

Onze dag moet zijn zoals wij onze dag het liefste zouden zien. En dat betekent dat er keuzen gemaakt zijn. Voor ons is het kerkelijk huwelijk het èchte huwelijk. Daarom hebben we ervoor gekozen om al onze vrienden en bekenden uit te nodigen voor het kerkelijke huwelijk en zal het wettelijke huwelijk in besloten kring plaatsvinden. Voor de geïnteresseerden hierbij een impressie van de trouwzaal (in onze ogen het enige mooie aan het gemeentehuis).

Trouwzaal.JPG (47225 bytes)

De aankleding van de trouwzaal is van de hand van de kunstenaar Regien Verhagen. Zij heeft daarin de betekenis van het huwelijk, zoals zij die ziet, tot uitdrukking willen brengen.

De letters op de wanden vormen teksten omtrent het huwelijk, zoals die zijn opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. 

De kerk

Dit onderdeel van de dag is op dit moment nog volop in voorbereiding. Het kost wat afstemming en tijd, katholieke en protestantse gebruiken, maar het resultaat zal er ook naar zijn. De dienst zal in ieder geval gehouden worden in de Vredeskerk te Oosterhout (ook wel bekend als de kerk in de Rulstraat). Ook weten we al dat het koor waar Rolieneke in zingt, One in Music, tijdens de dienst zal zingen. 

Vredeskerk.jpg (10223 bytes)

Het diner

Daar het diner voor ons een rustpunt moet zijn op de dag, zullen we dit in besloten kring doen. Maar gasten, geen nood. Want op vrijdag is het koopavond in Oosterhout en Oosterhout en Breda kennen vele gezellige eetgelegenheden. Hierbij alvast wat tips voor Oosterhout:

Het feest

Want dat we getrouwd zijn, zullen we vieren! Tijdens het feest is er gelegenheid tot het feliciteren van het kersverse bruidspaar. De lokatie is inmiddels bekend: het Mastbosch hotel in Breda. Een mooi en oud pand uit 1897 met de sfeer en grandeur van vervlogen tijden. Gelegen aan de rand van het Mastbos in Breda Zuid. Meer informatie kun je vinden op www.mastbosch.nl

Meer details over het feest zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.

Nog een onderwerp dat we inmiddels hebben kunnen afronden, is het onderdeel "band". Na lang zoeken hebben we de band Cheers kunnen boeken. Zij hebben een overwegend Engelstalig, zeer dansbaar en swingend repertoire. Ze kunnen van alles spelen, van zuid-amerikaans tot dance-classic en van ballroom tot swingen. Dus oefent allen maar vast, want er mag veel gedanst worden!

cheers.jpg (351477 bytes)