Onze Voorbereiding (wordt nog aangevuld met ervaringsgegevens)
Onderwerp  Bevindingen Links
Reis Om een goedkoop ticket te vinden is het internet een perfect hulpmiddel. Twee mogelijkheden hebben wij bekeken: Round the World ticket en losse retours. Aangezien wij binnen onze reis naar Nederland teruggaan voor een korte periode is een Round the World ticket niet geschikt. Met dit ticket moet de wereld afgelegd worden in één richting. Gewone reisbureaus bleken duurder te zijn dan de internet reisbureaus. www.airfair.nl

 

 

 

Visa Voor onze reis naar Afrika hoeven wij slechts 1 visum vooraf te regelen: Tanzania. Dit kan in 1 dag geregeld worden bij het consulaat in Nieuwerkerk aan de IJssel  (2 pasfoto's paspoort en bewijs van ticket). Uiteraard moet het paspoort nog een half jaar geldig zijn.
www.visum.nl
Financiën Wij hebben bij de Rabobank een Internet betaal en spaarrekening geopend. Hiermee kunnen wij via internetcafés onze eigen financiën beheren. Daarnaast nemen wij een VISA, Master Card en American Express credit card mee. Uiteraard traveller cheques van zowel Thomas Cook als American Express. En natuurlijk losse dollars.

In Nederland hebben wij een zaakwaarnemer aangesteld die volmachten heeft over onze rekeningen.

www.rabobank.nl
Gezondheid Om onze gezondheid zo goed mogelijk in tact te houden tijdens het reizen hebben wij de volgende acties ondernomen:
  • Vaccinaties bij GGD
  • Bloedgroep onderzoek bij ziekenhuis
  • Medische check bij huisarts
  • Check bij tandarts
  • EHBO cursusje
  • Samenstellen reisapotheek

Begin hier vroeg aan, aangezien allerlei zaken wellicht nog uitgevoerd moeten worden voor vertrek (verstandskies trekken, anti-conceptie wijziging, etcetera)

Ook hebben wij een korte EHBO-cursus gevolgd, handig om een echte huisarts in de familie te hebben!

ehbo1.jpg (40652 bytes)ehbo2.jpg (27115 bytes)

www.lcr.nl
www.ggd.nl
Huis Wij hebben besloten om ons appartement op te zeggen. Dit hebben wij gehuurd. Om een goede overdracht te realiseren hebben wij kennissen gezocht om de woning over te nemen. Hierbij was ons uitgangspunt dat zij ook een aantal goederen zouden overnemen zoals vloerbedekking en gordijnen.

Wij slaan onze spullen op bij een verhuisbedrijf. Via het internet hebben wij prijzen opgevraagd en drie bedrijven zijn langs geweest om een inschatting te maken van de benodigde opslagcapaciteit, prijs en voorwaarden. Dit kan sterk verschillen per verhuisbedrijf. Onze post wordt doorgestuurd naar het postadres van onze zaakwaarnemer (die moet via een speciaal formulier bij de gemeente aangevraagd worden).

Een nadeel van het opzeggen van je huis dat ook alle abonnementen op tijdschriften en dergelijke vroegtijdig opgezegd moeten worden (en dit kost veel tijd om uit te zoeken en brieven  te schrijven)

Verzekering Na het vergelijken van meerdere wereldreisverzekering blijkt voor ons de Globbetrottersverzekering van Elvia de beste oplossing te zijn vanwege de kosten en de dekkingsvoorwaarden. Onze criteria waren:
  1. Dekkingsvoorwaarden
  2. Tussentijds verblijf in Nederland
  3. Thuiskomst verzekering voor ziektekosten
  4. Eigen risico (per periode en niet per gebeurtenis)

Andere verzekeringen hebben wij niet afgesloten en zijn of te kostbaar of  niet relevant.

www.elvia.nl

 

Paklijst In ieder geval nemen wij het eerste gedeelte in Afrika een tent en kookspullen mee (benzine-brander)

De volledige lijst volgt spoedig..

Tips Wij hebben veel tips verkregen via vrienden, de Op Pad Beurs en via het internet (van andere wereldreizigers)
www.wereldreis.com