REISVERSLAG

THAILAND

19 maart
tot
1 april

 

 

CHIANG MAI

Chiang Mai is een grote stad in het noorden van Thailand, waar we onze verdere reisplannen willen gaan regelen. Ook gaan we hier naar de bioscoop in een Amerikaans aandoend shopping centrum, iets wat we al heel lang niet meer gezien hebben. Er draaide slechts een film,"A Beautiful Mind", over een Amerikaanse wiskundige die schizofreen blijkt maar desondanks toch de Nobelprijs heeft gewonnen in 1994. Pas bij de aftiteling realiseerden we ons dat het een waar gebeurd verhaal is. Verder zijn we druk met het laten afdrukken van de fotorolletjes, souvenirs kopen en een pakketje naar Nederland versturen.

THAIS KOKEN

Tussen het regelen door gaan we een dagje op kookcursus, om thuis lekker thais te kunnen koken voor vrienden en familie! We worden netjes bij ons hotel opgehaald 's morgens en naar een woonhuis gebracht waar we in de keuken van het gezin gaan koken. Er is nog een andere deelnemer, een oudere Amerikaan die aan zijn toergroep is ontsnapt. We krijgen allemaal een receptenboekje en gaan, na te hebben bepaald welke gerechten we gaan maken, eerst inkopen doen op de markt. Daarna gaan we aan de slag. Het is veel makkelijker dan het lijkt en erg gezellig. En natuurlijk is het gaaf om je eigengemaakte eten te proeven!

KO CHANG

Na het vermoeiende Laos en de hitte en het geregel in Chiang Mai vinden we dat we wel een weekje strand verdiend hebben. Ko Chang is een eiland zo'n vijf uur met de bus onder Bangkok, en nog een uurtje met de boot. Geweldig Ameland-gevoel, met hordes Thaise en westerse toeristen op de boot. Helaas is het eiland niet meer zo onaangetast als de reisgids doet vermoeden: het lijkt eerder op Benidorm, het strand is helemaal volgebouwd met bars, restaurants en daartussen hutjes, allemaal schreeuwend duur. Na lang zoeken vinden we een stuk verderop een resort met allemaal bamboe strandhutjes waar het heerlijk rustig is. We hebben een hutje met een veranda, uitzicht op de oceaan en een hangmat tussen de palmbomen. Heerlijk ! Hier doen we niet veel meer dan in de zon liggen, afgewisseld met in de hangmat liggen, zwemmen, vis eten en lezen. Ook maken we een snorkeltrip op een dag, met 7 andere toeristen op een vissersboot die naar 3 eilandjes vaart waar je prachtig kunt snorkelen. Veel vis, iets minder koraal maar wel heerlijk weer en mooie palmstranden.

BANGKOK

Na ruim een week strand gaan we terug naar Bangkok, voor de laatste regeldingen voordat we gaan vliegen. Onze volgende bestemming is Nieuw Zeeland, waar we een maand gaan rondreizen in een gehuurde auto (een hele goedkope "backpackers special", zal wel een oude rammelbak wezen !). We hebben er kampeerspullen bij gehuurd, alles via het internet geregeld. We hebben veel zin om eigen vervoer te hebben in plaats van steeds opgepropt in de bus te zitten op hobbelwegen (alhoewel dat in Thailand reuze meevalt). Ook schijnt de natuur heel mooi te zijn, dus we zijn benieuwd. Op 2 april vliegen we, en 5 mei komen we weer terug in Bangkok. Dan hebben we nog tijd voor meer strand en misschien gaan we nog naar Cambodja.